~!✿BLOG LAM A'AINI✿!~: TEXT banner FACEBOOK

TEXT banner FACEBOOK



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَانِ الرَّحِيْمِ

Assalamualaikum 


sekarang Aini nak ajar cam mana nak text banner kat FB . . bagi yang dah tahu memang senang buat benda ni  Aini just nak tunjuk kat sapa yang belum tahu ja . .

banner yang  tu tag pic tu . . Aini tak tahu nak gitau cam na . . hehe


1. lepas korang buka photoshop > 
korang pilih warna background yang korang suka 

2.  korang buka FILE  > NEW 
ejas widht dan height korang . . ubah tepat tepat yang Aini tunjukkan kat atas tu . . Banner kat FACEBOOK tak perlukan saiz yang terlalu besar . .

3 . pastikan korang pilin BACKGROUND COLOUR

4 sekarang korang klik TEXT
5. korang style TEXT korang sendiri dan suaikan saiz TEXT ikut 
6. if korang rasa puas hati dengan hasil kerja korang dan korang rasa nak style kan TEXT korang korang 

7. pergi add a layer stlye untuk style kan pic korang tu . .

8. dah rasa betul betul puas hati klik FILE


9. boleh lah korang SAVE hasil kerja korang . . klik Save for Web & Devices

UNTUK UPLOAD BANNER KORANG
KLIK


NOTA :
if gambar yang Aini tunjuk kurang jelas klik saja gambar tu untuk besarkan . . 




selamat mencuba 





THANS ya ! komen la satu


Like Fan Page Lam A'Aini juga

Comments
2 Comments

2 COMMENT:

puteri.dyne94 said...

hoh..nice tutorial.
=)
thx 4 sharing it..
i will try it later.~

A'Aini said...

@puteri.dyne94welcome . . try ler . .