~!✿BLOG LAM A'AINI✿!~: Cara dapat URL imej

Cara dapat URL imej


Assalamualaikum
Aini pening Aini penat . . tulung tulung 
dengan ikhlas Aini taip tutorial ni untuk sorang adek ni . . 

untuk korang yang nak tahu boleh rujuk ye  

URL ?
Aini tak tahu nak terang cam mana . . yang pasti URL emej memang perlu bila korang nak letak sesuatu pic korang . .  cara nak dapatkan URL memang mudah

1. untuk pic korang kat FACEBOOK . . buka photo album > pilih pic yang korang nak 
pic korang akan jadi cam ni 

2. tengok dan perhatikan kat keyboard korang . . korang tekan F5
pic korang akan jadi cam ni 

3. seterusnya korang letak tangan korang dekat tetikus/MOUSE gerakkan anak panah tepat tepat dekat hidung pic korang tu . .   then RIGHT CLIK . . akan kuar cam ni

4. klik OPEN IMAGE IN NEW TAB . . pic korang akan jadi cam ni


5.highlight dan COPY URL kt atas tu . .  itu lah URL yang korang perlu ada untuk letak pic kat sideber or mana mana jela . . 

korang boleh ambil URL kat google dengan cara yang sama . . kat mana mana korang nak ambil pic guna cara yang sama . .

harap sangat adek faham apa yang saya terangkan . . 
untuk letak pic korang kat SIDEBER


tutorial ni untuk UMUM . . oke ! 
comment la satu 


THANS ya ! komen la satu


Like Fan Page Lam A'Aini juga

Comments
9 Comments

9 COMMENT:

Nazrul Azam Aliasaa said...

thx 4 sharing.

Alief said...

Memang nampak Cik Semut letih... Hahaha....

A'Aini said...

@Nazrul Azam Aliasaa
welcome

A'Aini said...

@alif . . huhh .. tahu tak pe . . hehe

stfzn said...

hahaha , not bad la sayangg ^^
nana faham :)
sharing is caring
btw , meyh follow belog nana
mizzstfzn.blogspot.com ^^

cynta ieda said...

kalu nak ambek yg memang dah ada kat laptop mcm na pula dek? hee

Anonymous said...

Payday Loans http://www.2applyforcash.com Abetrorectoff [url=http://2applyforcash.com]payday loans online[/url] conTrurry Payday Loans Online online payday loans How that t-mobile be one pay upfront per article.

Anonymous said...

payday loan http://2applyforcash.com Abetrorectoff [url=http://2applyforcash.com]payday loans[/url] conTrurry instant payday loans online payday loan lenders Babb and mirabella (2007) write, 80 per cent of learners today have taken at least one class others'everything from ebook covers to tee-shirt designs'is another option.Click may time to leverage new technologies to further the green cause.

Anonymous said...

http://www.assoquadriveneto.org/node/23798 Abetrorectoff Empower Network conTrurry [url=http://lambertsimon.nl/node/21159]EarnMoneyOnlineLikeUs[/url]