~!✿BLOG LAM A'AINI✿!~: tips nak elak dari malu (terbaik)

tips nak elak dari malu (terbaik)



سْـــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

assalamualaikum . . 

aini nak kongsi tips ni . . 
tips ni aini dapat kat LombongIT.net  
.. tips ni memang terbaik untuk korang nak elak dari korang malu . . 

tips ni tak da kena mengena dengan aini okey ! 
dan aini tak pernah terfikir nak buat cam ni , 
mybe lepas ni aini akan ikut tips ni . . hurh ! sapa yang tak pernah malu . . 

ee . . 
pernah malu kan . .  merah muka kan ? panas telinga . . 
so , tips ni terbaik untuk korang . . 

bagi yang tak da perasaan malu tu tak payah cuba tips ni dah . . 
_______________________________________________________________



oke ! oke !

first >

1.  Kalo tersepak batu: korang jangan terus bangun , sebaliknyer korang baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian rama . . lepas tu baru bangun bila tak da orang nampak . . 

2.  Kalo terjatuh basikal: cepat cepat naik basikal korang semula dan jatuh lah lagi sehingga berkali kali supaya orang ingat korang saja saja buat lawak . . 


3.  Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah olah korang dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus . . .


4.  Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah marah dengan
suara yang kuat , pasti orang menyangka korang seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan .


5.  Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat kuat . . "oi! apa tolak tolak ni ?" walaupun tiada orang di blakang korang . . 

6.  Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat buat pengsan sehingga ada orang membantu
korsng kalo takda . . baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu . . haa . . ni lah masa sesuai untuk bangun semula . . 


7.  Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu . . ye tak ? . . 

tips ni khas untuk orang yang nak cover malu ~ 





(((...........................teruk + lucu..........................))) 





THANS ya ! komen la satu


Like Fan Page Lam A'Aini juga

Comments
9 Comments

9 COMMENT:

GKA said...

pastu ramai org ingt GKA gilo gni

ekin ekin said...

boleh cube ni., sebab ekin selalu jatuh..hehe

visit my blog yea dear. :)
http://ekinsapphire.blogspot.com/

A'Aini said...

@GKA
haha . . alah ni nak coverf malu ja . . orang tak kata gila eh . .

A'Aini said...

@ekin ikin
jgn lupa ikut tips ni taw . .
oke , i visit u. . :)

azyhah said...

leyh kew wt cmny?haha

A'Aini said...

@azyhah
mybe .. boleh kowt . . hehe

Mohamad Syafiq said...

tips terbaek!!

A'Aini said...

@Mohamad Syafiq
yeah tips baek pUnya . .:P

Tiada Nama said...

law kt bank no blom panggil tp kte da pegi...camne...pastu owner no yg tgh kne panggil tu ade kt blakang....