~!✿BLOG LAM A'AINI✿!~: Kerja aku di sekolah pada bulan ini

Kerja aku di sekolah pada bulan ini



hey hye hey  , , haha
Aini nak story kat blogger tentang sikap Aini sejak bulan ini di SMK Mahsuri .

Bulan ini Aini terasa semacam saja . . dan bila di fikirkan semula memang nahas la kalau Mama dapat tahu Aini pergi sekolah menggatal .
Bukan niat Aini nak menggatal , Aini tidak sengaja . dan Aini sendiri tidak  tahu kenapa Aini sejak kebelakangan ini Aini ada buat satu tambahan kerja .


Oke ! kelas Aini bersebelahan dengan Hero Aini iaitu Atromen . Aini selalu usha Atromen dari jauh . Aini tahu Atromen sama sekali tidak mengenali Aini . Aini minat dia , tiap hari Aini usha dia dari jauh .

Apa yang harus Aini lakukan ?

Perwatakan dia sopan santun ! dia tak macam laki ada dalam kelasnya . Aini dalam kelas sampai kerja terabai sebab usha dia . hehe . . 

bila Aini fikir semula Aini memang tak layak untuk berkawan dengan dia . Hati dan Perasaan Aini jadi lemah bila dapat tahu Atroman ada banyak peminat . semestinya dia banyak peminatkan ? dia hensem pluss putih


Aini dah buat keputusan nak buang perasaan ini . Perasaan yang terpendam Hampir SEBULAN ?
tapi bagaimana Aini nak buang semuanya secara serentak ?

BLOGGER ? tolong Aini ? kasi pendapat korang ?



THANS ya ! komen la satu


Like Fan Page Lam A'Aini juga

Comments
17 Comments

17 COMMENT:

Pendamba Mawar said...

bukan mudah untuk membuang perasaan yang pernah tersimpan di hati kita.

Jika benar aini ingin membuang perasaan tu, cara yang aini ley lakukan elakkan dari berfikir mengenai dia. cuba lakukan sesuatu yang dapat mengelakkan dia muncul di benak fikiran aini.


entri baru
http://pendambamawar.blogspot.com/2011/09/aset-mu-miliku.html

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

susah nak buat macam tu ? tiap tiap hari nampak dia ? :(
tp Aini akan cuba .

Anonymous said...

"Menyukai datang dari MATA, sedangkan menyintai datang dari HATI, jika hati ingin berhenti dari menyintai maka tutuplah pintu hati, tetapi jika cinta di hati yang ditutup, yang akan berubah hanyalah airmata yang mengalir dari mata.." - (edited from ilmi-islam.com)

p/s: br sebulan...sy dh setahun pun..tp x nmpk la hr2...ehhe..

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

@Anonymous
ya menyukai dari mata menyintai dari hati . ayat ni boleh pakainih . . :D

HaZiQ NaiM said...

haha...cinta pandang pertama....cuba aini try cuba mendekati Astromen....mcm mana? aini try la dekat dgn dye...klu blh bia la mata bertentang mata...next step try tulis atas satu kertas

"awak, klu free bukak la ohsemut.blogspot.com(fullstop)"

jgn tambah-tambah... ok... aini bagi jer kertas tue tanpa berbicara....sebelum bagi dye kertas cinta....aini banyak tulis pasal dye kat blog aini.... mudah-mudahan mana taw si dia jodoh aini...

pesan abg naim: dah bercinta jgn abaikan study....okay (^_^)

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

@HaZiQ NaiM
aini pnah terpikir cam tu . . tapi entah la . . Aini tak tau nak tulis dan nak kasi cam na surat tu kat dia . .

thanks ABG NAEM . . haha . . yaya Aini tak abaikan study . .

Pendamba Mawar said...

jika benar suka. cuba kenali dia.. cuba rapat ngan dia. mungkin boleh mulakan dengan persahabtan..:))

Shazrizal Shahmy said...

shazrizal sebenarnya mengalami situasi yg sama mcm awak..saya ada minat satu awek comel ni.saya selalu pandang dia dari jauh sebab kami berlainan kelas.saya suka kat dia sampai saya jadi gila bayang pasal dia.sampai exam pon semakin menurun.

so apa yang sya buat untuk ilangkan perasaan ini..


saya terpaksa luahkan perasaan ni kat dia.kalau tak,saya akan terseksa.saya kasik surat kat dia.selepas tu plak,dia balas surat kat saya,dia cakap.. "kita masih belajar,tak payah duk bercinta.Banggakan ibu bapa.Bila sudah berkerja baru boleh bercinta.Maaf,saya bukan tak suka kat awak.tapi awak mesti faham,saya masih belajar"..

sweet kan ayat dia..haha..sejak dari hari tu..saya study hard secara mendadak..yelahhh,kalau awek yg kita suka kasik nasihat...ofkoslah kita ikutkan..muahahaha..

kunci locker said...

tak perlu buang perasaan saya itu...sbb awk bru jek meningkat remaja...so mmg adat la perasaan itu dtg waktu ini...juz biar kn aje..nnt perlahan-lahan dia akan hilang bila awk buat tak thu kat lelaki itu...hehehe

jgn nakal2...stdy dulu...itu lebih penting...hehehe :P

ada sya said...

zmn sekolah mmg best..kes mcm ni la.. hehe

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

@Pendamba Mawar
insyaalllah saya akan cuba . . :D
tp perasaan malu masih mengusai diri saya :(

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

@Shazrizal Shahmy
sweet ayat yang awex tu bg kat awak . . sy ni girl x kn sy nak kasi surat kat boy . .malu lah ~ :D


ya tak ya jugaK saya ni masih belajar . . emm . . nak buat apa skunk nih ~_~

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

@kunci locker
betul jugak tu . . lama lama akn hilang perasaan nih . . kikikikiki

yaya study lebih penting itu yang saya sedang fikir sekarang . . thanks kunci sudi nasihatkan saya :D

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

@ada sya
yeah yeah ! . . Cinta Remaja ^^

Ana Farhana said...

dulu ada gak minat kat mamat cam nie.....tapi i pendam jer...smpai skrang......walaupon dh ada pengganti....tpi bile jmpe mamat nie mesti malu x bertempat....:)

bella luna said...

usha dik jgn tak usha,usha sampai dapat,hehe,.

bdw,bg akak,ape kata adik berkawan ngan die and buat relax je,confirm bile dah berkawan rapat,sedikit demi sedikit perasaan tu boleh hilang,and lau ade jodoh,insyaAllah tak kemana;)

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

@Ana Farhana
betul tu kalo terserempak dia malu tak terkata