~!✿BLOG LAM A'AINI✿!~: Dia datang lagi

Dia datang lagi

Tahun lepas aku yang tinggalkan dia. Tapi aku diamkan saja. Aku tak kongsi dengan sesiapa. Aku tak tahu apa dia rasa. Aku rasa rugi tapi aku buat macam tak ada apa. 

Tak sangka selepas setahun kami bertemu semula. Kali ini aku tak mahu ulangi kesalahan sama. Aku nekad serahkan segalanya. Jadi hamba pun aku rela. Janji aku dapat sesuatu daripada dia. 

Senyum seorang diri. Suka hati. Dia datang lagi. Aku suka tengok kedatangan dia kali ini. Indah berseri. Selamat datang Ramadhan. Bulan yang aku nantikan. Bukan kerana aneka juadah yang dihidangkan. Bukan kerana letupan mercun dan bunga api di awangan. Bukan juga kerana Syawal yang bakal diraikan. Aku tunggu Ramadhan kerana pahala keberkatan yang ditawarkan.

Aku tahu aku tak baik mana. Banyak dosa. Sebab itu aku suka dengan kehadiran dia. Dia beri banyak pahala. Amalan dilipat ganda. Aku tahu satu bulan buat pahala takkan dapat menyamai sebelas bulan bermandi dosa. Tapi itu di tangan Allah yang Maha Kuasa. Jahat tetap jahat tapi amalan baik buat juga. Aku takut kalau amalan timbangan aku nanti terlalu banyak beza.

p/s: Ampun maaf kepada siapa yang pernah aku berbuat dosa. 


THANS ya ! komen la satu


Like Fan Page Lam A'Aini juga

Comments
0 Comments

0 COMMENT: